Future Farming & Food Experience

Evenement | 30 mei 2024

 Op 30 mei 2024 wordt Lelystad het epicentrum van innovatieve landbouwtechnologie tijdens de derde editie van de ‘Future Farming & Food Experience’, georganiseerd door Nationale Proeftuin Precisielandbouw (NPPL), Boerderij van de Toekomst, ACRRES, Groeikracht Cosun en IRS. Het evenement belooft een dag vol inspiratie en vooruitgang voor iedereen in de agrarische sector. In de middag geeft Jacob van den Borne een lezing 'Slim en nauwkeurig beregenen'. Duik dus in de wereld van future farming en verken hoe bedrijven eruit gaan zien in 2030 met de nieuwste technologieën! 

Het programma duurt van 09:30 tot 16:30 uur en er is van alles te beleven:

Vraag-maar-raak sessies |  De vraag-maar-raak sessies bieden een unieke gelegenheid om direct in gesprek te gaan met experts over onderwerpen als onkruidbeheersing, bliksemwater, bonenteelt en data-analyse. Deze sessies zijn ontworpen om praktische kennis en inzichten te delen die jouw bedrijf klaarstomen voor 2030.

Praktijkervaringen op het fieldlab |  In het Fieldlab van de Boerderij van de Toekomst krijg je een kijkje achter de schermen van baanbrekend onderzoek. Kees Kooistra, projectleider, neemt je mee op een rondleiding en laat je zien welke gewassen en innovaties het beste presteren. Dit is de ideale gelegenheid om met eigen ogen te zien wat werkt en wat nog uitdagingen kent in de wereld van future farming.  ​

Demonstratieveld |  Ervaar hoe veldrobots met data-technologie onkruid bestrijden met zo min mogelijk arbeid en chemie. Ook diverse mechanische innovaties worden getoond.

Standhouders- en dataplein |  Maak kennis met een breed scala aan bedrijven die met name voor akkerbouwers innovatieve diensten, producten en machines aanbieden.

ACRRES |  De rondleiding langs de installaties van ACRRES gaat langs de opstelling van Sunbiose, evenals die van SWITCH. In het fieldlab wordt onderzocht of het platteland meer duurzame energie kan produceren, ondanks de netcongestie, door eigen geproduceerde energie zoveel mogelijk lokaal te gebruiken. 

Agroforestry |  Bomen en struiken combineren met gewassen of vee. Dat is Agroforestry in het kort. In Lelystad wordt onderzoek gedaan naar deze vorm van landbouw en wordt vooral gekeken naar het effect van bomen en struiken op akkerbouwgewassen. Bijvoorbeeld de rol die wind en schaduw spelen, net zoals de financiën. Bekijk de Agroforestry-proef met eigen ogen.

Wil je meer weten over deze bijeenkomst of wil je je aanmelden? Dat kan via deze website.


Vacature Projectleider Smart Farming