De derde editie van de Precisie landbouwdagen vond plaats op 25 en 26 augustus 2023 op de Boerderij van de Toekomst Zuid Oostelijk Zand/Centrum voor Precisielandbouw in Reusel. Twee inspirerende dagen waarin data, nieuwe innovatieve systemen, techniek en precisielandbouw in de praktijk centraal staan. Meer dan 50 nationale en internationale leveranciers van precisielandbouw kwamen met de nieuwste technieken en gaan in gesprek met bezoekers. Het programma is te vinden op www.precisiondays.com

Op de eerste dag vrijdag 25 augustus organiseerden we met partners in projecten de SMART3R kennissessie in de centrale tent met 10 sprekers en 40 zitplaatsen met koptelefoons om te luisteren en vragen te stellen. 

5 sprekers gingen in op het aanbod van techniek/data innovaties : drones, robots, machines, sensoren en software

5 sprekers gingen in op de toepassing/vraag van techniek/data innovaties op het gebied van bodem, water, biodiversiteit, circulariteit en plantgezondheid.

Deze kennissessie / mini symposium data en techniek volle grond was van 11.00-13.30 uur inclusief lunch. 

Voor en na de kennissessie was er natuurlijk volop ruimte om de demo’s op het terrein te bezoeken of mee te gaan met een rondleiding. Deze dag bood de mogelijkheid om alle nieuwste snufjes op het gebied van data, onderwijs en precisielandbouw te kunnen horen en zien in praktijk. Meer dan 7 MBO, HBO, WO onderwijsinstellingen waren aanwezig. 

Tijdens het SMART3R Symposium waren twee onderdelen vanuit NxtGen High Tech Agrifood.